Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μοντέλο-σκηνοθέτις!

Εγραψε ιστορία στις πασαρέλες τη δεκαετία του ’90 κατακτώντας επάξια τον τίτλο του κορυφαίου μοντέλου, μαζί με τη Λίντα Εβανγκελίστα και τη Σίντι Κρόφορντ. Τώρα, η Κρίστι Τέρλινγκτον κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Η 41χρονη καλλονή παρουσίασε στο Tribeca Film Festival, στη Νέα Υόρκη, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «No Woman, No Cry», στο οποίο πήρε το σκηνοθετικό βάπτισμα του πυρός, με στόχο, όπως δήλωσε, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ώστε να μειωθούν οι θάνατοι γυναικών μετά τη γέννα.

Ολα ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια, όταν λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού η Τέρλινγκτον άρχισε να αιμορραγεί. «Είχα μια επιπλοκή, αλλά ειλικρινά δεν πίστεψα τότε ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό. Ημουν εξάλλου κάτω από συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τι γίνεται όμως όταν είσαι πολύ μακριά από ιατρική περίθαλψη;» αναρωτιέται το πρώην μοντέλο. Η Τέρλινγκτον, που είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό και κινηματογραφιστή Εντ Μπερνς, αφού έφερε στον κόσμο και το δεύτερό της παιδί, επισκέφτηκε το Περού με την ανθρωπιστική οργάνωση CARE που μάχεται υπέρ της υγείας των μητέρων και αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το θέμα. Η περουβιανή κοινότητα που επισκέφτηκε κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά επιλόχειας θνησιμότητας. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Τέρλινγκτον, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι το 90% αυτών των θανάτων μπορεί να αποφευχθεί.

Η Κρίστι Τέρλινγκτον πέρασε δύο χρόνια γυρίζοντας την ταινία που χρηματοδότησε η ίδια και περιγράφει ιστορίες τοκετών στην Τανζανία, στο Μπαγκλαντές, στη Γουατεμάλα και τις ΗΠΑ. Οπως είπε η ίδια, αυτό το ντοκιμαντέρ εξήντα λεπτών θα επιτρέψει σε όσους το δουν «να μπουν στη θέση κάποιων ανθρώπων με τους οποίους πίστευαν ότι δεν έχουν κανένα κοινό» τονίζοντας ότι η γέννα και η εγκυμοσύνη είναι από τα πράγματα στη ζωή που ενώνουν τους ανθρώπους. Μάλιστα, η Τέρλινγκτον, προκειμένου να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα της προσπάθειάς της δημιούργησε και το site www.everymothercounts.org όπου θα μπορεί όποιος επιθυμεί να δίνει χρήματα για τη μάχη κατά των επιλόχειων θανάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφαντικά ή δυσφημιστικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...