Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Στις 29 Ιουλίου καταθέτει για τα «ματωμένα διαμάντια» της Σιέρα Λεόνε η Ναόμι Κάμπελ

Χάγη, Ολλανδία
Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) θα καταθέσει η Ναόμι Κάμπελ για «ματωμένο διαμάντι» που φέρεται να παρέλαβε από τον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη κατηγορούμενος για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε.

Το διάσημο μοντέλο επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει στις 29 Ιουλίου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ναόμι Κάμπελ: «Είναι μάρτυρας, ο οποίος έχει κληθεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης το 1997. Η κυρία Κάμπελ έκανε γνωστό ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στη διεξαγωγή της δίκης».

«Για την αποφυγή παρεξηγήσεων η Ναόμι Κάμπελ δεν κατηγορείται για τίποτα και δεν δικάζεται η ίδια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του διάσημου μοντέλου.

Η Εισαγγελία της Χάγης αναφέρει ότι ο Τσαρλς Τέιλορ δώρισε στη Ναόμι Κάμπελ «ακατέργαστα διαμάντια» το 1997 στην κατοικία του Νέλσον Μαντέλα στη Νότιο Αφρική.

Το σούπερ μόντελ είχε αρνηθεί στο παρελθόν να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει η Ν.Κάμπελ στο σόου της Όπρα Γουίνφρει δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε αρνήθηκε ότι έλαβε πολύτιμους λίθους. Αντίθετα είπε: «Δεν θέλω να αναμιχθώ σε αυτή την υπόθεση. Ο άνθρωπος αυτός έχει κάνει τρομακτικά πράγματα και δεν θέλω να βάλω την οικογένειά μου σε κίνδυνο».

Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ δικάζεται από τον Ιανουάριο του 2008 στη Χάγη για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου στη Σιέρα Λεόνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφαντικά ή δυσφημιστικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...